06(23)365-232    Érd Felső u. 39-41       on-line időpontkérésUniverzo   Univerzo tájékoztató

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy – a legtöbb szakrendelőhöz hasonlóan – a Romics is bevezeti 2023. június 1-től a labor előjegyzésre, vagyis előzetes időpontfoglalás alapján történő igénybevételét. Előjegyzésre három lehetőségük van:

 • személyesen (helye: Felső utca bejárat, előjegyzési ablak), naponta 7-15 óráig
 • telefonon ( 0623-520-251), naponta 8-9 illetve 14-15 óráig
 • online felületen - Univerzo – előzetes online regisztráció után

 

Előjegyzés kizárólag érvényes beutalóval kérhető!

Továbbra is előjegyzés nélkül fogadjuk:

 • A KISMAMÁK A HÉT MINDEN NAPJÁN JÖHETNEK vérvételre, de a vércsoport meghatározásra csak szerdán 8.30-ig tudjuk őket fogadni. Ennek az oka, hogy az OVSZ (Országos Vérellátó Szolgálat, ezeket a vizsgálatokat ott végzik) kizárólag szerdán fogad intézményünktől mintát. (Ha szerdán valamilyen okból zárva vagyunk akkor kijelölünk egy másik napot.)
 • 14 éven aluli gyermekeket
 • kizárólag vizeletet és/vagy székletet leadó betegeket
 • statim („S”) beutalóval érkezőket („S” beutalót kizárólag nyomtatott formában fogadunk el)
 • kizárólag INR ( prothrombin ) vizsgálatra érkezőket

 

Labor működési rendje:

Nyitvatartás: 7-15 óráig

 • Vérvétel (előjegyzés alapján):                                                                                             7.00-11.00
 • Terheléses vércukor vizsgálat kezdete (előjegyzés alapján):                                              7.00- 8.00
 • Vérvétel statim beutaló alapján (előjegyzés nem szükséges):                                             7.00-12.00
 • Mikrobiológiai tenyésztésre küldendő széklet- és vizeletminta leadása (előjegyzés nem szükséges)         7.00-08.30 - Kedden nem lehetséges a leadás.
 • Vizelet- és székletminta leadása (előjegyzés nem szükséges):                                            7.00-11.00
 • Leletkiadás:                                                                                                                         13.00-15.00

Széklet leadása kizárólag gyógyszertárban vásárolt széklettartályban lehetséges!

 

Kérjük, hogy időpontjuk előtt maximum 10 perccel korábban érkezzenek a laborba és húzzanak sorszámot, majd kövessék figyelemmel a monitorokon megjelenő információkat. Kérjük, hogy kabátot hagyják a ruhatárban vagy a zárható szekrényekben.

Intézményünk laboratóriuma kizárólag a területi ellátási kötelezettségben meghatározott települések lakosait tudja fogadni (ezen településekre bejelentett állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkező lakosokat, illetve ezen településeken rendelő háziorvos által kiállított beutalóval érkezőket).

Települések: Érd, Diósd, Pusztazámor, Sóskút és Tárnok

 

 

 

Statim labor beutalók

Abban az esetben, ha sürgősség igénye merül fel, szabályosan kitöltött és kinyomtatott beutalóval a páciens jogosult meghatározott vizsgálatokat előzetes időpontfoglalás nélkül is igénybe venni.

Sürgősséggel a laboratóriumunktól az alábbi vizsgálatok kérhetők:

Teljes vérkép, süllyedés, teljes vizelet, menoteszt, vizelet amiláz, vércukor, GOT, GPT, LDH, CK, CK-MB, AP, GGT, Amiláz, Lipáz totál bilirubin, direkt bilirubin, karbamid, kreatinin, nátrium, kálium, kalcium, AST,CRP, EBV, Prothrombin, APTI, Fibrinogén DI-Dimer

Minden olyan vizsgálat, amely nem képezi a sürgős paletta részét, csak előjegyzéssel vehető igénybe.

Ha egy páciens számára sürgős és nem sürgős vizsgálatokat is akar kérni kezelőorvosa, ehhez két beutalót kell kitölteni, tekintettel arra, hogy a sürgős paletta részét képező vizsgálatok előjegyzés nélkül is elvégezhetők, míg az egyéb vizsgálatok vérvételére egy másik, előjegyzett időpontban kerülhet majd sor.

A sürgős vizsgálati igényt az orvosnak kötelessége egyértelműen jelölnie a beutalón: sürgősség jelzése („S” vagy „Sürgős”) és az orvos aláírása, valamint az orvosi körpecsét lenyomata a sürgős jelzés mellett. Ezek hiányában nem érvényesíthető a sürgősség. „S” beutalót kizárólag nyomtatott formában fogadunk el.

Bejelentkezés rendelésre

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a rendelés megkezdése előtt minden esetben keressék fel a kartonozót és jelentkezzenek be a főbejáratnál függetlenül attól, hogy van előjegyzett időpontjuk.